17.04.2013

S 19. aprilom AJPES spreminja način reševanja zadev za postopke AJPES, in sicer tako, da predlogi ne bodo več obravnavani na podlagi sedeža poslovnega subjekta, temveč na ravni celotnega AJPES, po ustreznem vrstnem redu.

AJPES bo v petek, 19. aprila 2013, spremenil način reševanja zadev za postopke AJPES (postopki registracije samostojnih podjetnikov, postopki vpisa poslovnih enot in sprememb podatkov samo v PRS ter preverjanje tehnične pravilnosti in popolnosti vlog, o katerih odloča sodišče).

Zato bo v petek, 19. aprila 2013 (od 13. ure dalje) do ponedeljka, 22. aprila 2013 (do 6.00 ure), zaradi nadgradnje informacijskega sistema AJPES onemogočeno delo z aplikacijo PRS-GD, ki jo uporabljajo sodišča v postopkih odločanja o vpisu v sodni register in z aplikacijo PRS-SP, ki jo uporablja AJPES pri določanju o registraciji samostojnih podjetnikov. V petek, 19. aprila 2013 ob 13.00 uri, bo tudi ustavljen prevzem vlog oddanih preko portala e-VEM v sistem PRS, ki bo vklopljen takoj po uspešni nadgradnji sistema.

To pomeni, da od petka do ponedeljka AJPES in sodišča ne bodo mogla odločati o postopkih, vloge poslane iz sistema e-VEM pa bodo v informacijski sistem AJPES prevzete takoj po uspešni nadgradnji sistema.

Sprememba načina reševanja postopkov AJPES po nadgradnji informacijskega sistema pomeni, da predlogi ne bodo več obravnavani na podlagi sedeža poslovnega subjekta, temveč se bodo vloge reševale na ravni celotnega AJPES, po ustreznem vrstnem redu. Uslužbenci AJPES ne bodo imeli več možnosti izbirati vlog v reševanje, ampak se jim bodo dodeljevale v reševanje avtomatsko glede na čas vložitve vloge na portalu e-VEM in glede na predlagan datum (velja samo za samostojne podjetnike). Izbira točno določene vloge in prednostna obravnava tako ne bo več omogočena.

Vir: AJPES