13.01.2020

Za dostop do eBOL uredite pooblastilo

Če e-postopkov in urejanje vlog na portalu SPOT (e-VEM) ne ureja zakoniti zastopnik, jih v njegovem imenu lahko ureja pooblaščena oseba.

Direktorji, zakoniti zastopniki podjetij in drugih poslovnih subjektov, ki bodo do elektronskih bolniških listov dostopali preko portala SPOT (eVEM) morajo za osebe, ki bodo v imenu podjetja/poslovnega subjekta dostopale do eBOL urediti NOVO pooblastilo.

Pooblastilo za dostop do eBOL je treba urediti za nove in obstoječe pooblaščence podjetja/poslovnega subjekta, saj gre za nov e-postopek »Prenos eBOL.«

Za lažje urejanje pooblastil lahko uporabite enega od navedenih obrazcev:

  • Pooblastilo samo za eBOL

Obrazec "eBOL - podelitev pooblastila" uporabite, če želite urediti pooblastilo samo za nov postopek »Prenos e-bolniških listov - eBOL." Na enem obrazcu lahko pooblastite več oseb.
 
  • Pooblastilo za eBOL in druge e-postopke portala SPOT

Obrazec "Podelitev pooblastila za procesna dejanja v postopkih VEM" uporabite, če želite urediti pooblastilo za postopek »Prenos e-bolniških listov – eBOL« in druge e-postopke na portalu SPOT (eVEM).

Zgoraj omenjena obrazca sta na voljo tukaj.

Upoštevajte!

  • vloga za ureditev pooblastila mora biti podpisana s strani zakonitega zastopnika podjetja/poslovnega subjekta,
  • vlogo pošljete po pošti ali dostavite osebno na katerokoli točko SPOT,

Več informacij o urejanju pooblastil na portalu SPOT še na strani: Pooblaščanje oseb za opravljanje postopkov prek portala e-VEM

Ne spreglejte!

Zdravniki od 1. 2. 2020 dalje bolniških listov ne bodo več tiskali. Delodajalci bodo z novo zakonodajo zavezani, da do bolniških listov za bolniške odsotnosti po 1. 2. 2020, dostopajo le še preko portala SPOT (eVEM). Predlagamo vam,  da se pravočasno pripravite na nov način dostopa in uporabe elektronskih bolniških listov.

Preverite!

Do eBOL z uporabo spletne storitve – vmesnik eBOL in eNDM

Če boste v podjetju/poslovnem subjektu do e-bolniških listov dostopali preko vmesnika eBOL in eNDM – se najprej obrnite na ponudnika vaše programske rešitve, ki mora omogočati funkcionalnosti vmesnika za eBOL in eNDM.

Pogoji uporabe za razvijalce programskih rešitev so na voljo na strani:
Pogoji uporabe za odjemalce – uporabnike vmesnika eBOL in eNDM so na voljo na strani: