09.06.2020

Ob obisku na točki SPOT upoštevajte priporočila NIJZ, poslujte elektronsko preko portala SPOT

Z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni so prenehali veljati tudi razlogi za izvajanje začasnih ukrepov po Zakonu o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ). Od 1. 6. 2020 se postopki na točkah SPOT vodijo, kot pred uveljavitvijo ZZUSUDJZ

V času trajanja interventnih ukrepov so veljala prilagojena pravila za poslovanje in vodenje postopkov tudi na točkah SPOT. S 1. 6. 2020 se postopki na točkah SPOT vodijo kot pred uveljavitvijo ZZUSUDJZ. V postopkih na točkah SPOT so se ukrepi nanašali predvsem na  prekinitev teka roka, vlaganje vlog pri organih, vlaganje vlog v elektronski obliki brez varnega elektronskega podpisa, vročanje in drugi.

Od 1 6. 2020 dalje točke SPOT poslujejo kot pred razglasitvijo epidemije. Ob obisku na točki SPOT upoštevajte priporočila in smernice NIJZ.

Če je le možno stranke še naprej naprošamo, da vloge in dokumentacijo na točko SPOT posredujete po klasični pošti ali v poštni predalčnik na naslovu točke SPOT.

Več o poslovanju in razpoložljivosti točk SPOT si preberite na strani:
Delovaje portala in točk SPOT po preklicu epidemije koronavirusa.  

  
Poslujte elektronsko - e-postopki za poslovne subjekte na portalu SPOT (eVEM)

Portal SPOT– Državni poslovni portal, omogoča številne vloge in postopke, ki jih poslovni subjekti lahko uredijo na daljavo in v celoti elektronsko. Več o pogojih za uporabo portala preverite na strani: Delo s portalom.


Z odgovornim in doslednim upoštevanjem priporočil in smernic zdravstvene stroke skrbimo za zdravje vseh.

#ostanimozdravi