Frizerska dejavnost

Frizerska dejavnost se opravlja v frizerskem salonu. Frizer/-ka oblikuje pričesko v skladu z željami stranke. Frizerske storitve vključujejo nego in umivanje las, modno striženje, česanje, barvanje, kodranje, ravnanje las in druge storitve. Frizer/-ka strankam svetuje pri uporabi lasne kozmetike. Opravlja lahko tudi druge storitve, kot so britje, oblikovanje in prirezovanje brade, oblikuje in barva obrvi ter lahko opravlja tudi druge storitve za nego telesa.

Frizerska dejavnost se lahko opravlja le v ustreznem poslovnem prostoru, salonu z ustrezno opremo in pripomočki. Delo na terenu oziroma zunaj salona je dovoljeno le izjemoma na domovih strank, ki zaradi telesne prizadetosti ali duševne motnje ali drugih razlogov ne morejo priti v prostore, v katerih se opravlja frizerska dejavnost. Frizerske dejavnosti na terenu ni mogoče registrirati.

Če se dejavnost opravlja na obrtni način, je treba pridobiti obrtno dovoljenje in se vpisati v obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Zaradi zaokrožitve oziroma dopolnitve dejavnosti lahko obrtnik opravi prodajo določenega blaga na drobno.
Obrtnik lahko proda blago, ki ga uporablja pri opravljanju storitev, le osebam, katerim je bila storitev opravljena.


Pogoji in dokazila

Pomembno je tudi

Pred prvim čezmejnim/občasnim opravljanjem dejavnosti je treba vložiti prijavo Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ponudnika vpiše v obrtni register za obdobje enega leta od dneva oddaje prijave.

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo | Datum zadnje spremembe strani: 10. 08. 2017