Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Informative Notice

Določene vsebine se še dopolnjujejo. Hvala za razumevanje.

Drugo čiščenje stavb, industrijskih naprav in opreme (81.220)

Dejavnost drugo čiščenje stavb, industrijskih naprav in opreme, specializirano čiščenje stavb, je čiščenje zunanjosti stavb vseh vrst, tudi čiščenje tovarn, poslovnih in stanovanjskih stavb, čiščenje strojev in podobno.

V to dejavnost spada tudi čiščenje oken, okenskih okvirjev, polic ter pripadajočih okenskih žaluzij, čiščenje stebrov ograje in nosilnega dela stebrov ter spiranje kamnite škarpe z vodo pod visokim pritiskom, čiščenje prezračevalnih sistemov, čiščenje žlebov in streh, čiščenje in praznjenje silosov, meritve emisij dimnih plinov kot del vzdrževanja kurilnih naprav oz. kot del dimnikarskih storitev, čiščenje svetil, čiščenje kulturnih spomenikov, dimnikarska dejavnost, čiščenje zračnikov v stavbah, čiščenje in vzdrževanje kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov.

Pri opravljanju te dejavnosti gre pogosto tudi za delo na višini. Vsako delo na višini poteka pod nadzorstvom odgovorne osebe ali za to pooblaščene institucije in je potrebno upoštevati tudi določene zahteve.

Navedena dejavnost je na listi dejavnosti, ki se v skladu s 5. členom Obrtnega zakona opravljajo na obrtni način in se pravica do opravljanja pridobi z vpisom v obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije naredi vpis po uradni dolžnosti, ko pridobi podatek o registrirani dejavnosti s strani upravljavca poslovnega registra (Ajpes).

Splošni pogoji

Pogoji

Čezmejno/občasno opravljanje dejavnosti

Dejavnost lahko v Sloveniji opravljate čezmejno ali občasno. Pred prvim opravljanjem oddajte pisno prijavo pri pristojnem organu.

Velja le za naslednjo dejavnost, ki se običajno opravlja na obrtni način:
- čiščenje cest in drugo čiščenje.