Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Informative Notice

Določene vsebine se še dopolnjujejo. Hvala za razumevanje.

Dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega revizorja

Posameznik lahko opravlja delo pooblaščenega revizorja, ko pridobi dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega revizorja. Dovoljenje izda Agencija za javni nadzor nad revidiranjem na podlagi Zakona o revidiranju.

Za pridobitev dovoljenja mora posameznik izpolnjevati predpisane pogoje in opraviti strokovni preizkus znanj.

Na podlagi izdanega dovoljenja Agencija za javni nadzor nad revidiranjem pooblaščenega revizorja vpiše v Register pooblaščenih revizorjev.

Pogoji in dokazila

Navedeni pogoji veljajo za poklic Pooblaščeni revizor

Termin obnove

Dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega revizorja velja tri leta od izdaje. Veljavnost dovoljenja se podaljša vsakič za tri leta, če njegov imetnik opravi program dodatnega strokovnega izobraževanja in pošlje Agenciji potrdilo o nekaznovanosti.

Imetnik dovoljenja lahko obnovi dovoljenje tudi, če mu je to nekaj let mirovalo, vendar s pogojem, da izpolnjuje vse osnove pogoje za pridobitev dovoljenja in opravi program dodatnega strokovnega izobraževanja.

Če je bilo imetniku dovoljenje odvzeto, mu je omogočena ponovna pridobitev po preteku petih let. Ponovna pridobitev dovoljenja po odvzemu je možna samo enkrat. Za pridobitev dovoljenja mora opraviti praktično usposabljanje in preizkus strokovnih znanj.

Za podaljšanje dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega revizorja je potrebno plačati takso v višini 100,00 evrov.

Termin obnove: tri leta

Seznam poklicev