Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na portal SPOT, ki je osrednji državni portal za poslovne subjekte. Skrbnik portala je Ministrstvo za javno upravo.

 

Stopnja skladnosti

Uporabo portala SPOT želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato portal oblikujemo tako, da je prilagojen za uporabo slepim in slabovidnim, gluhim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja. Portal SPOT je večinoma skladen z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Pri izdelavi spletnih strani smo sledili mednarodnim smernicam za dostopnost spletnih vsebin WCAG 2.0. (Web Content Accesisibility Guidelines).

 

Nedostopna vsebina na portalu SPOT

Spodaj navedena vsebina ni dostopna zaradi nesorazmernega bremena:

Portal SPOT še ni v celoti prilagojen tehničnim zahtevam glede dostopnosti zaradi obsežnosti prilagoditev spletnih aplikacij, ki delujejo na tem spletnem mestu. V teku je prenova informativnega dela portala, katere zaključek je načrtovan do konca leta 2020. Prav tako je načrtovana obsežna prenova postopkovnega dela portala, katere zaključek je načrtovan do konca leta 2022. Popolna prilagoditev portala zahtevam glede dostopnosti za MJU predstavlja nesorazmerno breme glede na obsežnost vsebin na portalu. Prenove zaradi omejenih virov ni mogoče zaključiti prej.

 

Datum objave spletenega mesta

Portal SPOT je bil v obstoječi grafični podobi objavljen 15. julija 2014.

 

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 21. septembra 2020 na podlagi samoocene.

Izjava je bila nazadnje pregledana 21. septembra 2020.

 

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po portalu SPOT kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.


Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo portala SPOT za osebe s posebnimi potrebami, nas lahko o tem obvestite na naslov Enotnega kontaktnega centra ekcping@govpong.si ali po telefonu 080 2002. Delovni čas kontaktnega centra je vsak delovnik od 8. do 22. ure.

 

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO

Tržaška cesta 21 
1000 Ljubljana

01 478 47 78

gp.uiv@spot.gov.si