Predelava čaja in kave (10.830)

Ta SKD šifra zajema dejavnosti in storitve, za katere so predpisani vstopni in/ali drugi pogoji za začetek in opravljanje dejavnosti.

Predpisi in pogoji:

  • Lista dejavnosti, ki se običajno opravljajo na obrtni način

  • Za dejavnosti, ki so uvrščene na Listo dejavnosti, ki se običajno opravljajo na obrtni način velja, da se ob registraciji te dejavnosti poslovni subjekti po uradni dolžnosti vpišejo tudi v Obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

    Velja za naslednje dejavnosti/storitve:

    • dekofeinizacija in praženje kave;
    • proizvodnja kavnih izdelkov:
      • mlete kave;
      • instantne kave;
      • kavnega ekstrakta in kavnega koncentrata;
    • proizvodnja kavnih nadomestkov;
    • proizvodnja čajnih mešanic;
    • pakiranje čaja, tudi pakiranje v čajne vrečke;
    • proizvodnja zeliščnih čajev (iz mete, kamilic, lipovega cvetja itd.)

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

  • Pravilnik o registraciji in odobritvi obratov na področju živil

    Pred pričetkom oddaje živil na trg se morajo živilski obrati registrirati pri Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Vir: Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvorastlin

Dejavnosti/storitve, ki so uvrščene v ta SKD podrazred:

Sem spada:
  • dekofeinizacija in praženje kave
  • proizvodnja kavnih izdelkov:
    • mlete kave
    • instantne kave
    • kavnega ekstrakta in kavnega koncentrata
  • proizvodnja kavnih nadomestkov
  • proizvodnja čajnih mešanic
  • pakiranje čaja, tudi pakiranje v čajne vrečke
Sem spada tudi:
  • proizvodnja zeliščnih čajev (iz mete, kamilic, lipovega cvetja itd.)
Vir: Statistični urad RS - Pojasnila k standardni klasifikaciji dejavnosti - SKD 2008.pdf (1.8 MB)
  • Gojenje, predelava zeliščnih čajev;
Vir: Statistični urad RS - Tabela vprašanja in odgovori

Vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano | Datum zadnje spremembe strani: 08. 04. 2019