Minimalni prostorski pogoji in minimalen obseg storitev za turistične kmetije brez sob

Zunanja ureditev, prostori in oprema morajo biti prilagojeni krajevnim arhitekturnim značilnostim in avtentični okolju.

Prostori, v katerih se strežejo jedi in pijače, morajo zagotavljati domačnost (kmečka kuhinja, kmečke izbe ipd.) in v njih ne sme biti značilna gostilniška oprema (točilni pulti ipd.).

Prostor za pripravo hrane (kmečka kuhinja) mora biti ločen od prostora, v katerem se streže jedi in pijače.

V kmečki kuhinji je treba ločiti delovna območja za čista opravila od delovnih območij za nečista opravila. V območju za nečista opravila se lahko uporabljajo isti prostori in oprema za vsa opravila pod pogojem, da se ne izvajajo hkrati in da se predhodno oprema očisti in po potrebi razkuži.

Turistična kmetija brez sob (izletniška kmetija, kmetija odprtih vrat) ima:

Izletnikom nudi le:

  • jedi iz domačega okolja,
  • doma pridelane in predelane pijače,
  • napitke, ustekleničeno vodo in mineralno vodo.

Datum zadnje spremembe strani: 01. 03. 2016