Preverjanje digitalnih potrdil

Google Chrome

V orodni vrstici izberete "Nastavitve".

 

 

Zatem kliknete na "Prikaži dodatne nastavitve".

 

 

Brskalnik potem prikaže dodatne nastavitve. Na dnu strani pod naslovom HTTPS/SSL kliknete na gumb "Upravljanje potrdil".

 

 

 

 

V oknu, ki se odpre, so v zavihku Personal/Osebna na seznamu prikazana digitalna potrdila, ki so nameščena v brskalniku. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ne morete dostopati do e-VEM - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj - https://evem.gov.si/info/zacenjam/digitalna-potrdila/.

 

 

 

Mozilla Firefox

V orodni vrstici izberete "Možnosti".

 

 

V oknu, ki se odpre, izberete zavihek "Napredno" in kliknete gumb "Preglej digitalna potrdila".

 

 

Odpre se novo okno »Upravitelj digitalnih potrdil«, kjer je viden seznam digitalnih potrdil. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ne morete dostopati do e-VEM - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj - https://evem.gov.si/info/zacenjam/digitalna-potrdila/.

 

 

Internet Explorer

 

V orodni vrstici izberete Orodja in kliknete Internetne možnosti.

 

 

Odpre se novo okno, kjer izberete zavihek "Vsebina" in nato "Potrdila".

 

 

 

Odpre se novo okno »Potrdila«, kjer je v zavihku »Osebna« viden seznam veljavnih digitalnih potrdil. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ni možno dostopati do e-VEM - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj - https://evem.gov.si/info/zacenjam/digitalna-potrdila/.