Prva prijava v sistem

 

Na spletni strani: evem.gov.si/evem/drzavljani/ kliknete gumb "Prijava". 

 

 

Po potrditvi digitalnega potrdila se vam odpre novo okno Registracija - Obrazec za vnos osebnih podatkov in določitev gesla. Tukaj izpolnite manjkajoče podatke, pri čemer morate biti pozorni, da vpišete telefonsko številko, drugače vam sistem ne bo dopustil vlagati M obrazcev. Geslo MORA biti dolgo med 6 in 10 znaki. Izberete tudi, če želite na vaš elektronski naslov prejemati obvestila o novicah. Na koncu kliknete gumb Pošlji. 

 

 

Odpre se vstopna stran za državljane in prikaže se spodnja pasica.

 

 

Sedaj lahko pričnete z delom. V kolikor je poslovni subjekt že vpisan v Poslovni register Slovenije (PRS), oziroma Sodni register, je potrebno vtipkat davčno številko ali matično številko (odvisno od tega ali gre za gospodarsko družbo ali samostojnega podjetnika).

 

 

Tretje vnosno polje na zgornji sliki za iskanje je namenjeno iskanju po številkah VEM. Vsaka vloga, ki se jo odda preko sistema e-Vem dobi svojo Vem številko v trenutku, ko je shranjena. Številka je sestavljena iz:

 

 

V primeru, da želite ustanoviti novo podjetje, kliknete na povezavo "Predlog za vpis enostavne enoosebne d.o.o." ali "Prijava za vpis samostojnega podjetnika".

 

 

S klikom na povezavo Ime Priimek je možno podatke tudi spremeniti. 

Pomembno:

Posebno pozornost je potrebno nameniti vnosu elektronskega naslova, sicer prejem obvestil iz sistema e-VEM ni možen. Prav tako je potrebno vpisati telefonsko številko.

Po končanem vpisovanju oz. spreminjanju podatkov kliknete na gumb Pošlji.